YÜKSEKOKULUMUZ 2022 YILI MEZUNİYET TÖRENİ

2021-2022 Akademik Yılının sona ermesiyle birlikte bölümlerini başarı ile tamamlayan Yüksekokulumuz öğrencilerinin mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. 17 Haziran 2022 tarihinde Cuma günü saat 14:00'da öğrencilerin ailelerinin de katıldığı Keşan Belediyesi Kapalı Spor Salonundaki törende duygu dolu anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Mezun öğrenciler adına okul birincisi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Selin EROK gerçekleştirdiği konuşmasında “Sıkı bir eğitim ve öğretim hayatımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ama bu demek değil ki kişinin eğitim ve öğretimi sadece okulda başlar okulda biter. Okul hayatımız bittikten sonra da öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye durmadan devam etmeliyiz. Çünkü insanın öğrenme süreci hayatı boyunca devam eden bir süreçtir. Bu süreci okul dönemine sığdırmamalıyız.” diyerek yetişmelerinde büyük emekleri olan aileleri ve akademisyenlere teşekkür etti.
Asıl hayatın mezun olduktan sonra başladığını belirten Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet ATAKİŞİ, “Sizlerle böyle güzel ve mutlu bir günde birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında şiddetini arttıran pandemi nedeniyle internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşen eğitim süreci ile mezuniyet törenlerini, bu sene yüz yüze yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilerimiz bu dört yılın çok hızlı bir şekilde geçtiğini gördüler. Yükseköğretimde ciddi bir süreci başarıyla tamamladınız. Meslek hayatınıza hazırlandınız ve şimdi eğitim sürecinizde edinmiş olduğunuz becerilerinize iş yaşamında tecrübe katma zamanı.  Kıymetli anne ve babalar, olarak sizler evlatlarınıza temel değerleri verdiniz. Biz öğretimi kattık üzerine. Bundan sonra eğitim ve öğretim hiç bitmeyecek. Öğrencilerimiz çalışacak. Güncel gelişmeleri takip edecek, teknolojiyi takip edecek. Mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalışacak. Böylece ülkemiz refahına katkı sağlayacaklar.” dedi ve öğrencilerin yollarının açık olmasını dileyerek, aileleri ve akademisyenlere teşekkür ederek kutladı.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Geleceğin teminatı gençleri mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını dile getirerek “Hayatın her döneminde bitiş ve başlangıçlar vardır ancak bugün asla bir veda değil. Bugün emeklerinizin karşılığını alacağınız ve bundan sonraki hayatınıza yeni bir yön vereceğiniz bir dönemin eşiğindesiniz. Üniversitede aldığınız eğitim sonrası yeni bir hayata başlıyorsunuz. Sizler gelişimin çok hızlı olduğu zamanların içerisindesiniz. Bu nedenle meslek hayatınız boyunca kendinizi geliştirmeye devam edin. Burada edindiğiniz bilgi ve kazandığınız tecrübeler, hayatın her safhasında sizlere rehber olacak. Bizler, sizlerin başarılarını gururla takip etmeye ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Bizlere her konuda danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın. Gelişme ve ilerleme ancak sürekli öğrenmeye açık olmak ve devam etmekle mümkün olabilir. Sizlere başarılı bir meslek hayatı, sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum. İnşallah, ülkemiz, aileleriniz, devletimiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olursunuz.”  şeklinde konuşarak hem öğrencilerin yeni hayatlarında başarılar diledi hem de onları yetiştiren akademisyen ve aileleri tebrik etti.
Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise aldıkları eğitim ve öğretimle ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmanın Trakya Üniversitesi ailesi için en büyük mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar da dileyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, aileler ve akademisyenleri de katkılardan dolayı tebrik etti.
Törende açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.
Okul birincisi Selin EROK, Okul ikincisi Hilal DARCAN, Okul üçüncüsü Gamze GÖKMEYDAN
 
 Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Örgün Öğretimi birincisi Gamze GÖKMEYDAN, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Örgün Öğretimi birincisi Esra ŞAHİNLER, Gümrük İşletme Bölümü Örgün Öğretimi birincisi Fatma ERDOĞAN, İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü Örgün Öğretimi birincisi Meryem Canan YAVUZ, Uluslararası ticaret Bölümü Örgün Öğretimi birincisi Selin EROK
 
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Örgün Öğretimi ikincisi Recep ÖZBEY, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Örgün Öğretimi ikincisi Ceren ESİRGENCİ, Gümrük İşletme Bölümü Örgün Öğretimi ikincisi Sinan DEMİR, İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü Örgün Öğretimi ikincisi Senanur AKIN, Uluslararası ticaret Bölümü Örgün Öğretimi ikincisi Hilal DARCAN
 
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Ayşe BORA, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Şerif KUDALAK, Gümrük İşletme Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Ecem YILDIZ, İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Doğucan ARSLAN, Uluslararası ticaret Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Ceyda DANKİ, Uluslararası ticaret Bölümü Örgün Öğretimi üçüncüsü Ceyhun YEŞİLAĞAÇ plaketlerini hocalarının ellerinden aldılar.
Tören, plaket takdiminin ardından mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verilerek devam etti. Meslek andının okunmasıyla birlikte öğrenciler mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını keplerini havaya atarak kutladılar.
 
Ek Resimler
Bu içerik 17.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 869 kez okundu.