Hakkımızda

 

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak 2 Şubat 2009 tarihli ve 2009/14652 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş; kuruluş kararı 28 Şubat 2009 tarih ve 27115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış; 17 Temmuz 2009 tarihi itibariyle Yüksekokul Kurucu Müdürü olarak Prof. Dr. İlknur KUMKALE atanmıştır.

Yüksekokulumuzun kuruluş amacı, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirmek ve uygulamalı bilimler alanında kaliteli eğitim-öğretim faaliyetleri sunmaktır.

Trakya Üniversitesi tarafından Fakülte binası yapılmak üzere verilmiş olan araziye iş insanı Sayın Yusuf ÇAPRAZ tarafından 12000 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı modern eğitim binamız yaptırılarak 2010 yılında hizmete açılmıştır.

Yüksekokulumuzun eğitime hazırlanması sırasında öncelikle Mim. Şengül Özcan başkanlığında Yükseköğrenimi Geliştirme ve Yaşatma Derneği kurulmuştur. Dernek kanalıyla sınıf ve yaşam alanlarının tefrişatı Keşan Halkının desteğini de alarak tamamlanmıştır. Yüksekokulumuzda tüm Keşanlı hayırseverlerin emeklerini görmek mümkündür.

Üniversite ve Keşan’ın iş birliğine en güzel örnek olarak gösterilebilecek olan Yüksekokulumuz, faaliyetlerini bu anlayışı temel alarak gerçekleştirmektedir. Yüksekokulumuz, sosyal fayda, yardımlaşma, iş birliği temelinde, eğitim verdiği alanlarda; ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı, saygın ve tercih edilen bir eğitim kurumu olma gayretini sürdürmektedir.

Birbirine bağlantılı 3 bloktan oluşan eğitim binamızda yönetim birimlerinin dışında 226 kişilik konferans salonu, kütüphane, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet elektronik laboratuvarı, 1 adet müzik odası, 20 adet derslik, 50 adet öğretim elemanı odası, revir, kantin ve yemekhane ile engelli öğrencilerin yararlanabileceği asansör mevcuttur. Okulun ön bahçesinde futbol, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu mevcuttur.

Yüksekokulumuz 2009 yılında 5 bölümde faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Kurulduğu dönemde bölümlerin her birinin 1 yıllık hazırlık eğitimi de söz konusuydu.   2010 yılı itibariyle hazırlık eğitimi kaldırılmış ve yüksekokulumuz 4 yıllık lisans seviyesinde akademik ve uygulamalı eğitim vermeye devam etmiştir. Kuruluşunda, Yüksekokulumuz bünyesinde aşağıda listelenen 5 bölümde lisans düzeyinde örgün öğretim verilmekteydi.

  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri
  • Gümrük İşletme
  • İşletme Bilgi Yönetimi
  • Uluslararası Ticaret

Belirtilen bölümlerimizde 2020 yılı itibariyle YÖK kararıyla isim değişiklikleri yaşanmış olup, 2021 yılı itibariyle Halka İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüz de faaliyete geçmiş ve öğrenci kabulüne başlamıştır. Mevcut durumda faaliyette olan bölümlerimiz:

  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • Gümrük İşletme
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Uluslararası Ticaret ve Finansman

Yüksekokulumuz 15 yılda toplam 2764 öğrenciyi iş hayatına kazandırmış olup, 2024 yılı itibariyle 74’ü yabancı uyruklu olmak üzere, toplam 1170 öğrenciyle eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuz öğrencilerine çağdaş eğitim imkanları sunarak, onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümlerimizin her biri, alanında uzman akademik kadrosu ve güncel müfredatı ile sektöre nitelikli mezunlar kazandırmaktadır.

        
             

Bu içerik 01.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 8048 kez okundu.