BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN UNUTULMAZ LİDERİ DR. SADIK AHMET'İN İSMİ KEŞAN'DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ.

Yüksekokulumuz idari personeli Murat Derin’in girişimleri ve 7-8 aylık bürokratik takibiyle, Yunanistan yolu üzerindeki Keşan Kavşağına Batı Trakya Türklerinin eşsiz lideri Dr. Sadık Ahmet'in ismi verilmiştir.

Dr. Sadık Ahmet’in 76. doğum günü olan 7 Ocak 2023 tarihinde Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi ev sahipliğinde ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde panel ve açılış organize edilmiştir.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle gerçekleştirilen “Dr. Sadık Ahmet Paneli ve Köprülü Kavşak İsim Verme Töreni” ne merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve aileleri, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Edirne Ak Parti Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Edirne Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ile Batı Trakya’dan Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa katılmışlardır. Ayrıca moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun üstlendiği panelde Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Saadettin Yağmur Gömeç konuşmacı olarak yer aldı.

Panel ve açılışa Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Yüksekokulumuz akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katılım sağlamışlardır.

Batı Trakya Türk toplumunun haklı davasını tüm dünyaya duyuran ve şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet’in isminin Keşan’da ölümsüzleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Resim

Resim

Resim
Resim

Resim

Resim

Resim
Ek Resimler
Bu içerik 09.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 236 kez okundu.