HALKLA İLİŞKİLER ve REKLAMCILIK BÖLÜM TANITIMI-2022

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü okulumuzun en genç bölümü olarak öğrenci kabulüne 2021 yılında başlamıştır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde eğitim ve öğretim programı ihtiyaç odaklı, bilimsel yenilikleri temel alan, mesleki ve kişisel gelişime önem veren bir şekilde tasarlanmıştır.

Bölümde kuram ve uygulamanın birlikteliğini temel alan bir işleyiş bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bir yandan halkla ilişkiler ve reklam alanlarına dair kuramsal alt yapıyı öğrenirken diğer yandan hazırladıkları projelerle de bu altyapıyı pekiştirme olanağı bulmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz yıl boyunca gerçekleştirilen kariyer söyleşileri, atölye çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri gibi etkinliklerin organizasyon süreçlerinde de aktif olarak çalışma şansı bulmakta ve alana ilişkin deneyimler elde etmektedirler. Böylece mezun olduktan sonra gerek halkla ilişkiler ve tanıtım gerekse reklam alanlarında iş bulma olanaklarını arttırmaktadırlar.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunlarımız kamu ve özel sektör kuruluşlarının stratejik iletişim ile ilgili departmanlarında, halkla ilişkiler, insan kaynakları, tanıtım, pazarlama vb. birimlerde  reklam ve medya ajanslarında çalışabilmektedirler. İletişim biliminin doğası gereği disiplinlerarası bir yapıda olması ve iletişimin günümüzde her meslek alanında önemli bir temel ihtiyaç olması sebebiyle de öğrencilerimiz iş alanlarını kendi eğitim ve deneyimleriyle doğru orantılı olarak çeşitlendirme şansına da sahip olmaktadırlar.

Bu içerik 09.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 600 kez okundu.