Erasmus + Humanisation Projesi Hakkında!

“Worldest Organization bünyesinde bulunan gayri-resmi gençlik grubu Troubleshooters tarafından Erasmus+ Gençlik Değişimleri Programı kapsamında hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından finanse edilen Humanisation projesi,  08/12/2019  – 17/12/2019 tarihleri arasında Keşan, Edirne, Türkiye’de gerçekleşmektedir. Projeye Türkiye, Romanya, İtalya, Portekiz, İspanya ve Malta'dan 38 genç katılım sağlamaktadır.

Proje, ortakların yerel topluluklarından gelen gençlere, ayrımcılığa, nefret söylemine, yabancı düşmanı tutumlara, mülteciler ve göçmenler hakkında toplumumuzun olumsuz tutumlarına karşı mücadelede yer almanın önemini anlatmaya dayanmaktadır. Katılımcılar, 17/12/2019 tarihinde Keşan’da halka açık olarak sergiledikleri Forum Tiyatrosu ile kültürel çeşitlilik, hoşgörü, açık fikirlilik, empati, dayanışma, eşitlik ve ayrımcılık yapmama ilkelerini paylaşmaktadırlar.

Proje süresince yaygın eğitim teknikler başta olmak üzere bir çok farklı method kullanılmış olup, kültürler arası öğrenim de sağlanmıştır. Hafta boyunca ayrımcılığı, nefret söylemini, farklı ülkelerde yaşayan mülteci ve göçmelerin karşı karşıya kaldıkları durumları öğrenen katılımcılar, kendi hazırlamış oldukları Forum Tiyatrosu'nu, Keşan'da yaşayan öğrencilerle gerçekleştirildiler. Bu tiyatro etkinliğine Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda gerçekleştiren gençler, öğrencilerin de dahil olmasıyla birlikte bir oyuna imza attılar.
Bu içerik 17.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 832 kez okundu.