“Çanakkale Zaferinin Toplumsal Etkileri” konulu konferansı yapılmıştır.

Çanakkale Zaferinin 105. yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 105. yılı dolayısıyla Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Çanakkale Zaferinin Toplumsal Etkileri” konulu konferans 13 Mart 2020 Cuma günü saat 14:30’da Yüksekokul Konferans Salonunda düzenlenmiştir.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Mithat ATABAY konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Mithat ATABAY, özellikle Çanakkale Zaferinin ekonomik, kültürel ve istihdama yönelik etkileri üzerinde durmuştur. Bankacılık faaliyetleri, kadın istihdamı ve kadınların mecburi iş dünyasında yer almaları, halkın bu çerçevede tepkileri ve uygulamalara karşı tutumu, ihtiyaçları konusunda bilgiler paylaşmıştır. Soru ve cevapların ardından Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Tülay DEMİRALAY tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Mithat ATABAY’a teşekkür edilerek, program sona ermiştir.

Bu içerik 13.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 566 kez okundu.