ÇANAKKALE’DEN İSTİKLAL HARBİNE MİLLİ ŞUURUMUZUN İZLERİ

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı dolayısıyla 19 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen konferansa T.Ü.İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet ALTAYTAŞ, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarık SAROĞLU ile Keşan İlçe Müftüsü Mehmet YİĞİT katılım sağlamışlardır.
 
Yüksekokul Konferans salonunda saat 11.00’de gerçekleşen konferansta tüm Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Keşan İlçe Müftüsü Sayın Mehmet YİĞİT tarafından Kur'an tilaveti ile devam edilmiştir.
Programın devamında Öğr. Gör. Tarık SARIOĞLU Çanakkale 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini askeri ve uluslararası ilişkiler bağlamında tarihsel süreç içerisinde değerlendirerek, ulusal yaşantımızdaki yerini ve önemi vurgulayarak, Çanakkale Kara Mücadelesini dönemin şartları altında anlatarak, Türk Ulusunun Milli Mücadelesini ortaya koymuştur.
Son olarak T.Ü.İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet ALTAYTAŞ konuşmalarında, 18 Mart Çanakkale Zaferini bir ulusun milli birliği, bütünlüğü ve imanı çerçevesinde irdeleyerek, İstiklal Marşı ile hem Çanakkale Zaferi hem de tüm İstiklal Mücadelesinin ilişkisi ve müttefik güçlerin ulusal milli birlik, bütünlük ve iman karşısındaki mağlubiyetlerini döneme ait anekdotlar ile özetleyerek, milli mücadele ruhunun günümüzde yaşanan olaylarla geçmişten bugüne taşınması üzerine açıklamalarda bulunmuştur.
Değerli katılımcılarımızın katılımları ve katkılarından dolayı teşekkür eder, tekrar aramızda görmekten onur duyarız.
Ek Dosyalar
Bu içerik 19.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 875 kez okundu.