BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ TANITIMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜM TANITIMI
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, akademik altyapıya ve sektör için gerekli olan tecrübeye sahip nitelikli işgücü yetiştirmeyi amaçlar. Sekiz yarıyıldan oluşan Bankacılık ve Sigortacılık Programında, öğrencilere mesleki temel bilgilerin ve uzmanlık derslerinin yanı sıra; İşletme Matematiği, İstatistik, Temel Ekonometri ve Yöneylem Araştırmaları dersleri de verilmekte, böylece öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Üçüncü sınıftan itibaren, öğrencilerin ilgi ve yetkinliklerine uygun seçimlik dersler ve alan dışı seçimlik dersler verilmekte; tüm bankacılık ile finans faaliyetlerinin profesyonel biçimde yürütülmesini sağlayacak bireyler yetiştirilmektedir. Bölüm mezunları; ekonomi, para ve matematik alanlarında çalışmalar yapabilir, finans sektöründe iş olanakları bulabilir ve kamu ile özel sektöre ait bankalarda, muhasebe birimlerinde, sigorta şirketlerinde görev alabilirler.
Bu içerik 10.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 588 kez okundu.