8 mart 2020 DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KONFERANSI "“FARK YARATAN KADINLAR”

KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEOKULU’NDAN “FARK YARATAN KADINLAR” KONFERANSI

 

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 10 Mart 2020 Salı günü “Fark Yaratan Kadınlar” konulu konferans gerçekleştirilmiştir. Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Keşan Kaymakamı Nuri ÖZDER, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran USLU, Keşan Emniyet Müdürü Mehmet TEKİN ve eşi, Keşan İlçesi halkı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.

Konferans başlamadan önce konuklarımıza yüksekokulumuzda faaliyet gösteren ve akademik danışmanlığını Arş. Gör. M. Türkşad AKIN’ın yaptığı Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Topluluğu tarafından karanfil takdimi yapıldı. Konferansta Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kurucu Müdürü olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur KUMKALE Moderatör olarak yer alırken konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Seyhan BİLİR GÜLER, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şube Başkanı Vildan YAZICI, Atlı Gurme Bakliyat ve Tarım Ürünleri Ltd. Şti. kurucu ortakları Zümrüt ATLI ve Nesrin ATLI yer almışlardır.

Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet ATAKİŞİ bir açılış konuşması yapmıştır. Doç. Dr. İlknur KUMKALE’nin moderatörlüğü’nde TÜKD Edirne Şube Başkanı Vildan YAZICI ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihinden ve kadınların çalışma hayatındaki istatistiki verilerinden hareketle kadın emeğinin çalışma hayatındaki yerine dikkat çekerek Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak bu alandaki çalışmalarından bahsetmiştir. İkinci sırada konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Seyhan BİLİR GÜLER ise çalışma hayatında yer alabilen kadınların karşılaştıkları cam tavan sendromu, ikili rol kuramı gibi teorilerden yola çıkarak önlerindeki toplumsal ve sektörel baskıları vurgulamıştır. Dr. Öğretim Üyesi Seyhan BİLİR GÜLER’in ardından söz alan Zümrüt ATLI konuşmasında sektörde kadın olarak yer almak, kadın yönetici olarak erkek çalışanlara kendini kabul ettirebilmek ve en baştan bu noktaya gelebilmek için kadınların iki kat çaba göstermesi gerektiğinin üzerinde durmuştur. Son olarak Nesrin ATLI kurucu ortağı olduğu işletmenin kuruluş aşamalarında toplumsal olarak önyargılarla karşılaştıklarını, bu önyargıların kendilerine daha çok azim kattığını ve şu an kadın işçilerle yollarına devam ettiklerini belirtmiştir.

Doç. Dr. İlknur KUMKALE tüm konuşmacılarımızın değindiği teorik ve pratikteki bilgileri Türkiye İstatistik Kurumu’nun istatistiki göstergeleri ile destekleyerek çalışma hayatında kadının yerini ve kadınların girişimcilik anlamında daha etkin olması için çalışmaların yapılmasını, toplumda kadın ve erkeklerin birlikte güzel başarılar elde edebileceğini belirterek oturumu kapatmıştır.

Keşan Kaymakamı Nuri ÖZDER’in konuşmacılara teşekkür belgelerini vermesi ve toplu fotoğraf çekimi sonrası Akademik danışmanlığını Öğr. Gör. Dr. H. Ekber KAYA’nın yürüttüğü Görsel Sanatlar Topluluğu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırladığı mini sergi gezilmiştir.

Ek Dosyalar
Bu içerik 10.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 569 kez okundu.