2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitiminden Muaf Olma Hakkında Duyuru (II. Ek Yerleştirme ile Gelen Öğrenciler ve Af ile Kayıt Yenileyen Öğrenciler İçin)

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden  muaf olmak isteyen II. Ek Yerleştirme ile gelen ve/veya af ile kayıt yenileyen öğrencilerin, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 5. Maddesi uyarınca aşağıdaki belgelerle birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne (Ayşekadın Yerleşkesi) şahsen veya e-posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir:

 

  • Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden muaf olmak istediklerini belirten dilekçe 

(https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/ogrenciler-icin-dilekce-ornekleri)

 

  • İngilizce dili B1 düzeyi için en az 60 puan aldığını gösteren YÖKDİL, YDS gibi bir sınav sonuç belgesi veya ÖSYM tarafından kabul edilen eşdeğerlik tablosuna göre e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sınav sonuç belgesi

 

  • Almanca/Bulgarca/İngilizce  dilleri B2 düzeyi için en az 75 puan aldığını gösteren YÖKDİL, YDS gibi bir sınav sonuç belgesi veya ÖSYM tarafından kabul edilen eşdeğerlik tablosuna göre e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sınav sonuç belgesi

 

ÖSYM Eşdeğerlik Tablosu için https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/GENEL/esdegerlikdokuman06042021.pdf web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Yukarıda belirtilen sınav sonuç belgelerine sahip olmayan fakat en az son üç yılda; eğitim dili olarak belirlenen yabancı dilin (Almanca/Bulgarca/İngilizce) anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlamış olan öğrencilerin aşağıdaki belgelerle birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu’na şahsen veya e-posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir:

  • Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden muaf olmak istediklerini belirten dilekçe

(https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/ogrenciler-icin-dilekce-ornekleri)

 

  • Diploma ve/veya karnelerinin fotokopisi

 

E-posta yoluyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler, bu belgeleri tarayarak PDF dosyası şeklinde mesai saatleri içinde ydyo@trakya.edu.tr adresine göndermelidir. Bu öğrenciler, 7 Ekim 2022 tarihine kadar orijinal belgelerini Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ibraz etmelidir. Bu süre içerisinde orijinal belgelerini ibraz etmeyen öğrencilerin muafiyet durumunun Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından ilgili yönetmeliğe göre değerlendirileceği ve karara bağlanacağı bilinmelidir.

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 7 Ekim 2022 Cuma Günü 17:30'a kadar.

 

Muafiyet dilekçesi veren öğrencilerin dilekçeleri 10.10.2022 tarihine kadar değerlendirilecektir. Gerekli şartları sağlayarak muaf olan öğrencilerin listesi 11.10.2022 tarihinde web sitemizde ilan edilecektir. 11.10.2022 tarihli listede adı yayınlanmayan öğrencilerin 12 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı-3’e girmesi gerekmektedir. Sınava girmesi gereken bu öğrencilerin, https://ydyo.trakya.edu.tr/news/t-u--yabanci-diller-yuksekokulu-2022-2023-egitim-ogretim-yili-almanca-bulgarca-ingilizce-yeterlik-ve-seviye-tespit-sinavi-brosuru web sayfasındaki Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı broşürünü incelemesi gerekmektedir.

 

Diğer sorularınız için ydyo@trakya.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bu içerik 04.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 355 kez okundu.