2021 DGS ile Üniversitemize kayıt yaptıracak adayların dikkatine!

2021 DGS sonucunda Üniversitemize yerleşen adaylar  17.09.2021-24.09.2021 tarihleri arasında Yüksekokulumuz öğrenci işlerine müracaat ederek kayıt yaptırabileceklerdir.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adaylar 24 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvurarak ders kayıt işlemleri için kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler;
1) Ön lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı ya da onaylı örneği
2) Lise Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı ya da onaylı örneği
3) DGS sonuç belgesinin barkodlu internet çıktısı,
4) Nüfus cüzdan fotokopisi-Nüfus kayıt örneği (e-devletten)
5) 6 adet renkli vesikalık fotoğraf,
6) Transkript (onaylı), (Transkriptte yer alan harf notlarının kat sayılarını gösterir belge)
7) Ders içerikleri (onaylı),
8) Açık Öğretim Fakültesinde kaydı bulunan öğrencilerin (aktif veya pasif), kayıtları olduğuna dair belge veya öğrenci belgesi.
9 Öğrenci Bilgi Formu için tıklayınız. (Doldurularak teslim edilmelidir.)
10) Askerlik Durum Belgesi (e-devletten)

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

*Not: Dersler 27.09.2021 tarihinde başlamaktadır.
Bu içerik 17.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 570 kez okundu.