2019- YKS KONTENJAN VE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI HK.

ÖSYM tarafından açıklanan 2019-YKS sonuçları kapsamında Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bölümlerini tercih eden ve yerleşen öğrenci sayısı 194 olarak gerçekleşmiştir. 2019 YKS kontenjanları Yüksekokulumuzun dört bölümü için belirlenerek tercih kataloğunda yer almıştır. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü için ÖSYM tarafından 30 kişilik kontenjan belirlenmiş olup yerleşen öğrenci sayısı 31, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümü için 60 olarak belirlenen kontenjana yerleşen öğrenci sayısı 60, Gümrük İşletme Bölümü için 60 olarak belirlenen kontenjana yerleşen öğrenci sayısı 62 ve kontenjanı 40 olarak belirlenen Uluslararası Ticaret Bölümü’ne ise yerleşen öğrenci sayısı 41’dir. ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan Yüksekokulumuz tüm bölümlerine ait kontenjanlar tam doluluk sağlamıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Yüksekokulumuzu tercih ederek yerleşen öğrencilerin Üniversitemize kayıt işlemleri elektronik ortamda 16 Ağustos 2019 tarihinde, şahsen başvuru yaparak kayıt işlemleri de 19.08.2019 tarihinde Edirne’de Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde başlamıştır. Yüksekokulumuz ilk öğrenci kaydı Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Erhan TABAKOĞLU ve Yüksekokulumuz Müdür V. Sayın Prof.Dr.Adil OĞUZHAN tarafından gerçekleştirilmiştir. Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümüne kayıt yaptıran Ervanur KILIÇ’ı tebrik ederek başarılar dileyen Rektörümüz Prof.Dr.Erhan TABAKOĞLU, tüm akademik birimlerin kayıt masalarını ziyareti sırasında öğrenciler ve kayıtlarda görev alan çalışanlar ile sohbet ederek yeni eğitim ve öğretim yılı kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrenciler ve ailelerinin bu mutlu günde yaşadıkları heyecana ortak olmak istediklerini belirterek Trakya Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin, gelecekleri ve kariyerleri için çok doğru bir adım attıklarını ifade etti. Yüksekokulumuz Müdür V. Prof.Dr.Adil OĞUZHAN da 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümüne kayıt yaptıran Ervanur KILIÇ’ı ve ailesini tebrik ederek öğrenim süresi boyunca başarılarının devamı temennisiyle kayıt işlemini tamamlamıştır. Prof.Dr.Adil OĞUZHAN Yüksekokulumuzda öğrenim görmekte olan ve yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizi donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlamak amacıyla Yüksekokulumuz akademik ve idari kadrosunun özveri ve özen gösterdiklerini ve bunun devam edeceğini belirterek açıklamasını sonlandırmıştır. Elektronik kayıtlar 21 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek olup, şahsen kayıtlar 23 Ağustos 2019 Cuma günü son bulacaktır. Kayıtların ilk iki gününde 147 öğrenci elektronik kayıt işlemi gerçekleştirirken 17 öğrencimiz de şahsen müracaat ederek toplamda 164 öğrenci kaydını gerçekleştirmiştir. 21 Ağustos 2019 itibarıyla 180 öğrencimiz kayıt işlemini tamamlamıştır. Bölümlerimiz kontenjanlarının dolu olması ve yerleşen öğrencilerimiz ve ailelerin yoğun ilgisi Yüksekokulumuz açısından mutluluk vericidir. Bu başarıda payı olan akademik ve idari tüm personelimize teşekkür eder, Yüksekokulumuzu tercih ederek dört yıl boyunca beraber olacağımız tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.
Bu içerik 21.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1203 kez okundu.