Mezuniyet Törenimiz

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 30 Mayıs 2014 tarihinde yüksekokul bahçesinde gerçekleştirildi.

Törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Uğur Taşkan, İpsala MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Hayati Arda, Keşan MYO Müdürü Yard. Doç. Dr.Süleyman Kök, İş Adamı Yusuf Çapraz, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Tören’de ilk olarak Okul Birincisi Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencisi Rasim Savcı konuştu.

 

Rasim Savcı’nın konuşmasının ardından ise sahneye Okul Müdürü Yard. Doç. Dr. Uğur Taşkan çıktı.Okulun ilk mezunlarını vermekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Taşkan, bu yıl ilk mezun olarak 475 öğrencinin mezun olduğunu belirterek; başta okulu yaptıran İş Adamı Yusuf Çapraz olmak üzere bu güne kadar okula emeği geçen tüm kurum kuruluş ve iş adamlarına teşekkür etti.Okulun 31 Akademik, 11 İdari personelle 5 bölümde yaklaşık bin 400 öğrenciye eğitim verdiğini belirten UğurTaşkan“Okulumuz Keşan’a özellikle de sosyal gelişim anlamında önemli katkılar sağladığı gibi, ileriki yıllarda daha da ciddi boyutta katma değer yaratmaya devam edecektir. Ancak Keşan-Üniversite bütünleşmesinin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için sizlerin de üniversiteyi daha fazla sahiplenmeniz gerektiği ortadadır.” dedi.Taşkan, sözlerinin devamında mezun öğrencilere de teşekkür ederek;“Bildiğiniz gibi ailelerini sizleri büyük fedakarlıklarda bulunarak yetiştirdiler ve bugünlere getirdiler. Yükseköğrenim için üniversitemize geldiniz ve dört yıllık lisans eğitimi süresince hocalarınızdan çeşitli konularda bilgi ve tecrübe adına kazanımlarda bulundunuz. Ancak en önemlisi evrensel bir bakış açısına sahip olarak bir vizyon edindiniz. Sabır, akıl ve zekanızı yerinde ve zamanında kullanmak; sizi başarıya götürecektir. Hocalarınız olarak bizim sizlerden beklentimiz; yaşamınız boyunca yapacaklarınızla ailenizi ve Trakya Üniversitesi’ni iş ve özel hayatınızda temsil edeceğinizi hiçbir zaman unutmayarak hareket etmenizdir. Tabii ki manevi ve ahlaki değerlerinize sahip çıkarak ve koruyarak. Çünkü ülkemizin sizlere ve sizlerin yapacağı müspet çalışmalara ihtiyacı bulunmaktadır.”dedi.

 

 

Daha sonra kürsüye gelen İş Adamı Yusuf Çapraz, 2009-2010 akademik yılında açılışı yapılan ve şuanda bin 400 öğrencisi bulunan uygulamalı bilimlerin ilk mezunlarını verdiğinin altını çizerek, “İlk kez düzenlenen bu mezuniyet töreninde ailem ve ben büyük bir gurur yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.”

 

Çapraz’ın ardından söz alan Rektör Vekili Pişkin, Trakya Üniversitesi Yener Yörük’ün yurt dışından olmasından dolayı programa katılamadığını dile getirerek, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

 

Konuşmaların ardından ise Okul Müdürü Uğur Taşkan tarafından ve Rektör Vekili Süleyman Pişkin tarafından Okulu yaptıran Hayırsever İş Adamı Yusuf Çapraz’a plaket ve çiçek hediye edildi.

 

 

Daha sonra ise Trakya Üniversitesi 21. Kültür Sanat ve 31. Spor Şenlikleri’nde Basketbol Dalı’nda birinci olan KYÇUBYO Basketbol Takımı antrenörü Ahmet Engin’e okul Müdürü Uğur Taşkan tarafından plaket verilirken, Basketbol Takımı oyuncularına ise Engin tarafından plaket verildi.

 

Mezuniyet töreni; dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Okul Birincisi Rasim Savcı’ya, Rektör Vekili Süleyman Pişkin, Okul 2.’si Selda Yıldırım’a Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Okul 3.’sü Ali Can Yılmaz’a da plaket ve ödüllerini Okulun Kurucu Müdürü Yard. Doç. Dr. İlknur Kumkale verdi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından ise; İşletme ve Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Gümrük İşletme, Uluslararası Ticaret ve Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde dereceye giren öğrencilere; protokol ve öğretim üyeleri tarafından plaketleri verildi.

Mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri, bölüm hocaları tarafından takdim edildi. Tören, öğrenciler tarafından okunan “meslek yemini”  ve keplerin atılması ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 19.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 4251 kez okundu.