Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencimiz Muhammet Furkan Saydam'ın Büyük Başarısı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Sakarya Üniversitesi ve Teknopark İstanbul tarafından SCADA tabanlı kritik altyapıların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla düzenlenen “SCADASec22 Hackathonu” takımların 40 saatlik maratonunun ardından sona erdi.

Türkiye’nin her yerinden öğrencilerin ve mezunların katıldığı yarışmaya iletim dağıtım sistemleri, kritik kamu hizmetleri, su yönetim sistemleri, akıllılaşma sistemleri, telekomünikasyon ve petrokimya sistemleri gibi 2023 yılı hedefleri içerisinde altı tane tematik konu üzerinde çalışma sergilendi.
Koordinatörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Özçelik’in yaptığı yarışmada sergilenen projeler, Savunma Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Başkanı Alparslan Kesici ve Hakan Özfidan, Oğuzhan Yavuz, Can Demirel, Fatih Kaynar, Kerim Can Kalıpçıoğlu ve Ahmet Kerim Nalbant tarafından değerlendirildi. Projelerin incelendiği toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak da katıldı.

Jürilerin değerlendirmeleri sonucunda yarışmanın 1’incisi makine öğrenmesi algoritmalarına dayalı saldırı tespit sistemi projeleri ile ICSAI grubundan olan Yüksekokulumuz Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Muhammet Furkan Saydam kazanmıştır.

Kazananlar belirlendikten sonra hediye takdim edilerek, 1’inciye kırk bin, 2’nciye otuz bin, 3’ncüye ise yirmi bin liralık para ödülü verildi.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Resim


Resim
Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 630 kez okundu.