11.05.2022 Lavanta Bahçesi Etkinliği

11.05.2022 tarihinde Yüksekokulumuz bahçesinde; Öğr. Gör. Burak İŞÇİMEN'in  KYC-804 Turizm Politikası ve Planlaması dersinin proje etkinliği kapsamında "Lavanta Bahçesi" ekimi gerçekleştirilmiştir.

Dersin adı: KYC804 Turizm Politikası ve Planlaması
Öğretmen: Öğr. Gör. Burak İŞÇİMEN
Öğrenciler: Uluslararası Ticaret Bölümü 4. Sınıf
Selin EROK
Ceyda DANKİ
Batuhan SEVİNDİK
Projenin Adı: Huzurun ve Güzelliğin Beraberliği: Lavanta Bahçesi

Projenin Amacı:  Okulumuz ve çevresinde atıkların yoğun olarak bulunduğu bölgeyi daha temiz bir hale getirerek çevre kirliliğini minimum düzeye indirmek, atıklardan arındırılan bölgeyi de lavanta fidanları dikerek küçük bir lavanta bahçesi haline getirmek, yeşil alanları arttırarak doğaya oksijen katkısında bulunmaktır. Lavanta bahçemizde tahminen haziran ve temmuz aylarında fidanlarımız çiçek açacaktır. Lavantanın da diğer bitki ve çiçekler gibi birçok faydası bulunmaktadır. Ağrı kesici özelliği olan lavanta ayrıca kokusuyla birlikte sinir sistemine etki ederek doğal bir tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Diğer faydaları arasında antiseptik özelliğe sahip olması ve çay olarak tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi vardır. Yanık tedavisinde de yağı kullanılan lavanta; oldukça hoş kokulu bir çiçek türüdür.

Ayrıca projemiz kapsamında giymediğimiz fakat kullanılması için herhangi bir sorun teşkil etmeyen her türlü kıyafetin dolaplarda yıllarca durması yerine ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere okulumuza giyim kutuları koymaktır.

Son kullanma tarihi geçmemesine rağmen yan etkileri sonucunda kullanılmayan evlerimizde bulunan ilaçların biriktirilerek en kısa süre içerisinde sağlık sigortası olmayan ihtiyaç sahibi hastalara ulaştırılmasını sağlayacak ilaç toplama kutuları da projemiz kapsamındaki faaliyetlerimizden biridir.

Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 11.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 333 kez okundu.